7 vragen aan projectmanager Nicole

Bij de organisatie van een zakelijk evenement komt veel kijken. Daar weet projectmanager Nicole alles van. Samen met haar collega’s is zij namelijk verantwoordelijk voor de voorbereiding van alle zakelijke events die wij bij het NBC faciliteren. Inmiddels werkt Nicole al ruim twee jaar bij ons familiebedrijf. De hoogste tijd om haar eens aan de tand te voelen over haar baan en het werken bij het NBC.

Nicole projectmanager avatar

Wat heb je hiervoor gedaan?

“Ik heb Business Management gestudeerd op de Hogeschool Utrecht. Dit is vergelijkbaar met de opleiding bedrijfskunde, maar in deze opleiding loop je vanaf het begin al stage. Hierdoor krijg je veel mee uit de praktijk. Na mijn laatste stage bij een detacheringsbureau, ben ik bij dit bedrijf blijven plakken als managementassistent. In deze functie hield ik mij bezig met het organiseren van evenementen en al gauw merkte ik dat ik dit het allerleukste onderdeel van mijn werk vond. Ook merkte ik dat ik dat ik de horeca, waaraan ik mijn hart al had verloren tijdens mijn bijbaantjes, erg miste. Het liefst wilde ik dus het organiseren van events combineren met de charme van de horeca. Daarom besloot ik bij een andere evenementenlocatie gaan werken op de afdeling Sales & Evenementen. Na een tijdje werd ik door een vriendin van mijn zus benaderd voor een baan bij het NBC. Elise, salesmanager bij het NBC, moest direct aan mij denken toen er een vacature open kwam op de afdeling projecten. Dat is inmiddels ruim twee jaar geleden!”

Wat voor werk doe je als projectmanager?

“De afdeling projecten gaat met een evenement aan de slag zodra de handtekening onder de offerte staat. We krijgen de partij dan overgedragen vanuit sales en regelen alles van A tot Z. Van de AV-techniek en het inhuren van artiesten tot het opstellen van het draaiboek. We zorgen ervoor dat alle ideeën en wensen van de opdrachtgever over het event werkelijkheid worden. Zo hebben we als projectmanager allemaal onze eigen events en zijn hierin verantwoordelijk voor het totaalplaatje. Vervolgens dragen wij de partij een paar dagen voor het evenement over aan een eventmanager. Zij verzorgen de hele uitvoer van het evenement en zijn tijdens de grote dag het aanspreekpunt voor de opdrachtgever. Uiteraard zijn wij op de dag van het evenement aanwezig om nauwlettend in de gaten te houden of alles loopt zoals we hebben afgesproken.”

“Een typische werkdag bestaat voor mij eigenlijk niet omdat mijn werk zo divers is en mijn planning van het ene op het andere moment anders kan lopen.”

Hoe ziet een typische werkdag eruit?

“Een typische werkdag bestaat voor mij eigenlijk niet omdat mijn werk zo divers is en mijn planning van het ene op het andere moment anders kan lopen. Uiteraard bedenk je van tevoren wat je allemaal wil doen op een werkdag, maar vaak loopt een dag toch heel anders. Zo kan ik bijvoorbeeld van plan zijn om voor event A aan de slag te gaan totdat de opdrachtgever van event B ineens aan de telefoon hangt met een uitdaging waar tijdsdruk achter zit. Dat soort dingen zijn natuurlijk niet te plannen, maar met een goede weekplanning kun je dat prima opvangen.

Gedurende de week werk ik soms een hele dag aan één of meerdere partijen. Ik maak dan bijvoorbeeld de plattegronden, stel het draaiboek op of ik regel leveranciers. Op een andere dag kan ik dan weer afspraken hebben met mijn opdrachtgevers voor een voortgangsoverleg of draaiboekbespreking. Zit ik vlak voor de uitvoerdatum van een evenement? Dan kan het zijn dat ik een overdracht met de eventmanager heb die de partij verzorgt op de dag zelf. En is mijn event gaande? Dan ben ik natuurlijk voor de schermen te vinden. Mijn werk is dus oprecht heel divers en wisselend.”

Op welk event ben je het meest trots?

“De mooiste partij die ik hier heb mogen organiseren, was een grote feestavond. Er kwamen 1.200 gasten, onze hele locatie was exclusief voor deze partij en in alle ruimtes vond een ander programmadeel plaats. Het was best een grote logistieke uitdaging omdat er ook veel entertainment ingehuurd en gepland moest worden. Ik had hiervoor nog nooit zo’n grote productie gedaan, maar ik kreeg direct het vertrouwen vanuit het NBC om dit helemaal zelf te doen. Uiteindelijk was dit een enorm geslaagd event en gingen de opdrachtgever en gasten met een grote glimlach naar huis. Het geeft mij echt een kick als je ziet dat zo’n event volgens plan verloopt en precies zo gaat zoals je vooraf hebt uitgedacht. Dan valt alles op z’n plaats!”

“Ik had hiervoor nog nooit zo’n grote productie gedaan, maar ik kreeg direct het vertrouwen vanuit het NBC om dit helemaal zelf te doen.”

Wat is de belangrijkste les die je hebt geleerd?

“Ik heb in mijn werk inmiddels al zoveel geleerd! Maar het belangrijkste is denk ik dat ik veel zelfverzekerder ben geworden. Ik heb geleerd om mijn mannetje te staan en te vertrouwen op mijn eigen kunnen. Dat komt ook wel voort uit het vertrouwen en de vrijheid die je krijgt bij het NBC. Daar groei je echt van.”

Wat vind je het leukst aan je werk?

“Het leukste aan mijn baan vind ik de verscheidenheid aan evenementen en opdrachtgevers. Grote en kleine partijen met allemaal een eigen doel. In mijn werk kom ik met zoveel verschillende opdrachtgevers uit diverse branches in contact. We hebben veel terugkerende opdrachtgevers en met hen bouw je ook echt een band op. Ik vind het heel leuk om met hen samen te werken en hun wensen te kunnen vertalen naar een succesvol event. Of dat nu voor een congres, beurs of feestavond is; ik word blij van het organiseren en regelen ervan!”

En wat vind je het leukst aan het werken bij ons?

“Oh dat zijn een heleboel dingen! Zo zijn bijvoorbeeld alle collega’s echt heel leuk. De sfeer is supergoed, iedereen wil elkaar helpen en staat voor elkaar klaar. Dat is denk ik wel echt de kracht van een familiebedrijf. We werken allemaal hard, maar er is ook veel ruimte voor plezier. Zowel tijdens het werk als daarbuiten op de borrels of het jaarlijkse feest. Er is veel persoonlijke aandacht naar elkaar en dat is fijn. Verder vind ik het heel mooi dat je hier dus heel veel vrijheid krijgt. Je kunt veel dingen uitproberen en lekker zelf doen. Daar leer je ook het meest van!”

Openstaande vacatures

Word jij de nieuwe collega van Nicole?

Voor onze beide evenementenlocaties zijn we op zoek naar enthousiaste collega’s die van aanpakken weten. We hebben verschillende vacatures openstaan. Lijkt een andere afdeling dan projecten je ook leuk? Bekijk dan vooral alle openstaande vacatures!

Verhalen van ons team

Jouw toekomstige collega’s aan het woord