6 vragen aan housekeeper Leonie

Met 2 event area’s, 22 subzalen en een groot kantoor is het een flinke uitdaging om het NBC Congrescentrum opgeruimd en netjes te houden. Maar Leonie van de afdeling housekeeping draait daar haar hand niet voor om! In dit interview vertelt ze hoe haar werkdag eruit ziet, waarom het zo gezellig is op de werkvloer en wat haar favoriete herinnering aan het NBC is.

Housekeeper Leonie

Wat heb je hiervoor gedaan?

“Iets heel anders, ik was namelijk kapster! Ik heb mijn opleiding afgerond toen ik 17 jaar was en daarna ben ik bij een kapsalon in Overvecht gaan werken. Na een aantal jaar ben ik overgestapt naar een kapsalon in IJsselstein en daar heb ik nog eens negen jaar gewerkt. Helaas verkocht de eigenares uiteindelijk haar zaak en dat was het moment dat ik besloot om iets anders te gaan doen.”

Hoe ben je bij het NBC terecht gekomen?

“Via een kleine omweg. Ik twijfelde over het werk wat ik wilde gaan doen, dus ik ben vooral gaan kijken naar vacatures die me aanspraken. Ik wilde iets in de buurt en vooral een fijne werksfeer. Een tijd lang heb ik overwogen om in de kinderopvang te werken, maar dat was uiteindelijk ook niks voor mij.
En toen kwam ik de vacature voor housekeeper tegen bij het NBC Congrescentrum in 2021. Het familiebedrijf sprak me aan en de werkzaamheden leken me leuk om te doen. Dus ik heb gesolliciteerd en inmiddels werk ik hier al drie jaar met veel plezier.”

“Omdat ik in het hele gebouw kom, zie ik elke keer andere collega’s. Er is altijd tijd om even gedag te zeggen of een praatje te maken. Dat maakt elke werkdag heel leuk en gevarieerd.”

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

“We zijn dagelijks met twee of drie collega’s, afhankelijk van de diensten. Zo zijn er dagdiensten, maar ook avonddiensten. Als ik ’s ochtends begin, kijken we eerst wat de werkzaamheden voor die dag zijn en vervolgens verdelen we die onderling. Dit kan variëren van de kantine helemaal op orde maken, bijspringen achter de garderobe bij een event of ervoor zorgen dat flexkrachten hun werkkleding krijgen en met hun dienst kunnen beginnen.
Omdat ik in het hele gebouw kom, zie ik elke keer andere collega’s. Er is altijd tijd om even gedag te zeggen of een praatje te maken. Dat maakt elke werkdag heel leuk en gevarieerd.”

Waar zit de kracht van jullie afdeling?

“Wij zorgen ervoor dat het NBC schoon, opgeruimd en netjes is. Door ons kom je bij een schoon toilet uit, zie je geen vingers op glazen ruiten en slingert er geen afval rond. Je ziet ook meteen resultaat van je harde werk en het wordt heel erg gewaardeerd door mensen. Je zorgt namelijk voor een fijne omgeving om in te werken. Daar wordt toch iedereen blij van?”

vacature housekeeping

Kun je de sfeer op de werkvloer in één woord beschrijven?

“Gezellig! Ik vind dat mijn collega’s altijd wel vrolijk zijn, de sfeer onderling gemoedelijk is en niemand terugdeinst om een praatje te maken. Natuurlijk wordt er ook serieus gewerkt, maar daarnaast is er zeker ruimte voor een geintje.”

Tot slot; wat is je leukste herinnering aan het NBC?

“Die vind ik best lastig, maar ik denk toch ons laatste bedrijfsfeestje. We zijn toen met zijn allen gaan eten bij Wills, waar een dinershow was georganiseerd. Er waren grote ronde tafels en de collega’s van verschillende afdelingen zaten allemaal door elkaar. Tijdens het eten was er onder andere een zangeres, band en later zelfs de zanger Mike Oskam! Kortom, echt een hele leuke avond.”

 

Openstaande vacatures

Word jij de nieuwe collega van Leonie?

Voor onze beide evenementenlocaties zijn we op zoek naar enthousiaste collega’s die van aanpakken weten. We hebben verschillende vacatures openstaan. Lijkt een andere afdeling dan housekeeping & spoelkeuken je ook leuk? Bekijk dan vooral alle openstaande vacatures!

Verhalen van ons team

Jouw toekomstige collega’s aan het woord